Wij respecteren de wet AVG, wat betreft het publiceren van foto’s en video’s!

 

Bijna iedereen maakt foto’s en filmpjes. Staan hier andere mensen op, dan kan dit hun privacy aantasten. Zeker als de beelden bijvoorbeeld op internet terechtkomen. Foto’s en filmpjes maken en publiceren mag daarom niet zomaar. Zodra mensen herkenbaar in beeld komen, zijn het persoonsgegevens. En dan geldt de privacywet. Het maakt hierbij wel verschil wie een foto of filmpje maakt en wat diegene ermee doet.
Maakt iemand foto’s en filmpjes puur voor eigen/privé gebruik? Dan geldt de privacywet niet.Worden de foto’s en filmpjes daarentegen in bredere kring gedeeld, bijvoorbeeld op social media, dan is er wel degelijk een grondslag uit de privacywet vereist.
Uitgezonderingen  zijn ook foto’s of filmpjes, die het algemeen belang kunnen dienen.
Als er een bepaalde activiteit door ons georganiseerd wordt, zullen we daarom eerst toestemming vragen of er gefotografeerd of gefilmd mag worden en of we deze mogen publiceren op onze website en Facebook.
Wij danken u voor uw begrip.
 

 

De wet bescherming persoonsgegevens (AVG) is sinds 2018 van toepassing
 

RetroParty 26 november 2022

Het was weer gezellig op de dansavond in de mfa op 26 november!! Wij zijn in 2019 gestart met dansavonden in de stijl van de jaren zestig. Na een aarzelend begin, bleek het toch een succes te zijn. Helaas sloeg toen de corona pandemie hard toe en hebben de dansavonden ruim twee jaar stilgelegen. Vanaf mei 2022 zijn we weer gestart en er hebben inmiddels drie dansavonden plaatsgevonden. Helaas werd de tweede dansavond zeer matig bezocht. Hiervoor zijn diverse redenen aan te voeren, die bij ons bekend zijn. Nu was het de beurt aan “The Rocking Sixties”. Een band bestaande uit zes muzikanten, met een zanger uit…jawel, Cuijk! Gelukkig waren er nu wel ruim 50 personen, die de “Retro Party” bezochten. De band viel duidelijk in de smaak bij de aanwezigen. Het viel ons op, dat er erg veel werd gedanst en ook iedereen tot het einde is gebleven. Eigenlijk hebben we van de bezoekers alleen maar positieve reacties gehoord. Men was zeer te spreken over de band, maar ook de band was erg positief over deze avond. Kortom, het was gezellig, men had veel dansplezier, veel lol en vooral heeft men genoten!! Een bedankje gaat ook naar de MFA en zijn vrijwilligers voor de belangeloze medewerking aan deze avond.

 

fietsen 2022


Wist u dat er in de zomermaanden iedere dinsdag wordt gefietst? De afstanden zijn ongeveer 30 km. Maar Een keer in de maand bedraagt de afstand ongeveer 60 kilometer, dat is dan de maandelijkse grote koninginnenrit! Eind september stoppen we met fietsen en daarvoor in de plaats wordt er in de herfst- en wintermaanden heerlijk een frisse neus gehaald door te gaan wandelen. Informatie: mbmwillems@outlook.com

 

Het Land van Cuijk Kaarttoernooi 18 juni 2022


Ruim 40 kaarters hebben zaterdag deelgenomen aan “Het Land van Cuijk Kaarrttornooi”. Het toernooi vond plaats in de MFA, alwaar het lekker koel was. Er werd stevig gerikt en gejokerd.We kunnen spreken van een geslaagde dag en hopen deze volgend jaar weer te kunnen herhalen!


Busreis naar de Flevopolder 15 juni 2022

Een heerlijke dag, een rit door de polder en een boottocht over het IJselmeer.

Koffie met gebak en een heerlijk diner.


Cuijk Kei Goed 12 juni 2022


 

 

 

 

 

WE hebben dit jaar voor het eerst met een stand op Cuijk Kei Goed gestaan. We hebben diverse leden kunnen begroeten en even een gezellig praatje mee kunnen houden.

Ook veel bezoekers gehad, die we informatie hebben gegeven over onze afdeling. Een leuke ervaring op een mooie zonnige dag.


 

E-bike voorlichting 1 juni in Het Doehuis

Er kwamen ca 15 mensen naar de voorlichting over de E-bike in het Doehuis. De ANWB zou deze presentatie eigenlijk verzorgen, maar belde op het laatste moment af. Gelukkig was daar Peter van Bike Totaal, die Maurice inschakelde, zodat deze middag toch door kon gaan.
Vele aspecten van de fiets, accu, actieradius etc, werden nader toegelicht en er ontstond een leuke discussie . Het beste advies: kies een fiets die bij je past en maak een paar proefritten, want wat voor de een geschikt is, is misschien totaal niet een fiets voor jou. En nog een heel belangrijk advies: pomp 1 x per maand je banden op. Daarnaast werden ook de veiligheidsaspecten belicht, wanneer ga je nu wel over op een spiegel op de fiets, veiligheidshesje en voor nu een belangrijk thema: de fietshelm. “Laat je veiligheid niet afhangen of je er mooi uitziet!”
Al met al een zeer geslaagde middag en in september/oktober komt er een vervolg met een parcours, zodat je een aantal fietsen kunt uit proberen in een veilige omgeving. Komt u dan ook?

___________________________________________________________________________

21 mei is er weer een dansavond gweest. Dit keer waren The Rocking Drifters, die voor de muziek zorgde. Het was een sfeervolle avond. Helaas waren er maar 41 bezoekers aanwezig, maar zij hebben dan ook genoten.

______________________________________________________________________________

 


Kennismakingsmiddag in de Looierij
Woensdag 23 maart heeft deze middag plaatsgevonden in de Looierij. Ruim 110 leden waren aanwezig. Nadat onze voorzitter de middag had geopend, werden de leden getrakteerd op een heerlijke lunch, lekkere broodjes met een groentesoepje vooraf. Iedereen zat gezellig te keuvelen en zo te zien, zat de stemming er goed in.
De sfeer werd nog beter toen onze Cuijkse troubadour Ger Keyzer, enkele Cuijkse liederen ging zitten in ons onvervalste dialect, aangevuld met bekende nummers uit zijn repetoire. Kortom, we kunnen spreken over een geslaagde middag en de organisatie bedanken wij dan ook hartelijk!

_______________________________________________________________________

Interviews n.a.v. de oprichting van onze afdeling

“Senioren Cuijk” 16 februari 2022

gemaakt door WijkTV de Valuwe

Naar de interviews

 

______________________________________________________________________________

Bridgedrive 3 maart
2022

Donderdagavond 3 maart heeft er een afsluitend bridge toernooi plaatsgevonden in de mfa. Dit, als afsluiting van de bridgecursus, die Senioren Cuijk heeft georganiseerd. Ruim 30 deelnemers hebben deelgenomen aan deze “drive”. Lisette de Haan en Annie Hermsen gingen er met de eerste prijs van tussen. Zij mochten daarom als eerste een prijs uitzoeken uit de vele prijzen,, die door de Cuijkse middenstanders beschikbaar waren gesteld. Hierbij willen we dan ook de sponsors hartelijk bedanken. Inmiddels is de vervolgcursus in volle gang.

 

______________________________________________________________________________