WANDELEN BIJ SENIOREN CUIJK.
Wist u dat bij "Senioren Cuijk" iedere dinsdagmiddag gewandeld wordt? We vertrekken om 13.30 uur vanaf 't Fort en wandelen gezellig babbelend ca 5 km. We sluiten de wandeling af met een kopje koffie of thee. We zien u graag bij het vertrek en als u meer wilt weten, kunt u nadere inlichtingen krijgen via: Maria Willems mbmwillems@outlook.com 

Agenda:
Koersbal: elke dinsdag om 10.00 uur in de MFA.
Kienen: ‘t Fort 2e dinsdag van de maand, aanvang 14.00 uur.
MFA eerste vrijdag van de maand, aanvang 14.00 uur.
Fietsen: elke dinsdag vertrek 13.30 uur vanaf 2 plaatsen nl ‘t Fort en vanaf Louis Janssenplein.
Tekenen: woensdagmiddag vanaf 14.00 uur in ‘t Fort.
Handwerken :in het Wozocogebouw (Hof van Cuijk) maandagmiddag, 13.30 uur. In de MFA elke woensdag aanvang 9.30 uur,
Ouderensoos: woensdagochtend 9.30 – 12.00 in Het Doehuis.

Kaarten in de MFA, aanvang 13.30 u

• maandag 12 december

Kaarten in’t Fort, aanvang 13.30 uur:

• maandag 5 december
• maandag 19 december

 

 

Tafeltennis voor senioren vanaf 4 januari 2023
Met OldStars tafeltennis biedt het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met de Nederlandse Tafeltennisbond een aangepaste spelvorm aan voor tafeltennis op latere leeftijd. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 60+. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier willen bewegen en deel uit willen maken van een sociale, gezellige groep. Tafeltennis is een heel laagdrempelige sport die tot op hoge leeftijd en ook door minder validen beoefend kan worden. Tafeltennis is geen ‘contactsport’ en is de belasting van het lichaam relatief laag. De Nederlandse Tafeltennisbond is een partner voor het Ouderenfonds. Het Ouderenfonds en de NTTB zijn met deze spelvorm gestart bij enkele pilotverenigingen in Nederland en het bleek een doorslaand succes te zijn!
“Senioren Cuijk”is door TTV Cevelum, de tafeltennisvereniging in Cuijk, benaderd om hier in te participeren. Het gezond ouder worden en het bevorderen van de sociale contacten zijn ook doelstellingen van de seniorenvereniging! Zij kunnen dan ook dit mooie initiatief alleen maar ondersteunen. U hoeft geen bijzondere zaken aan te schaffen. Sportkleding (of licht dragende vrije tijdskleding) en een paar sportschoenen zijn voldoende. De overige zaken, zoals tafeltennisbatjes en balletjes zijn aanwezig. Loop gerust even binnen en laat u zich informeren.
Wanneer: iedere woensdag vanaf 4 januari van 14 tot 16 uur Plaats: Havikhorst 24 (de gymzaal bij de school “De Wingerd” let op: eigen ingang)
Informatie: 0610812301 of wim.burgt@gmail.com

De kerstmarkt in Oberhausen
op woensdag 14 december!
Het is een leuke kerstmarkt dat rondom een groot overdekt winkelcentrum is opgezet. Mocht het weer niet willen meewerken dan kunt u ook binnen van de kerstsfeer proeven. We vertrekken op woensdag 14 december om 10 uur met de bus vanaf het station in Cuijk naar Oberhausen, waarbij we onderweg nog kunnen genieten van 2 kopjes koffie/thee met wat lekkers erbij. Vanaf ongeveer 11.15 uur heeft u de tijd om rond te kuieren en om ongeveer 16 uur vertrekken we weer vanuit Oberhausen richting Cuijk. Maar voor we daar rond 20 uur aankomen genieten we eerst nog van een heerlijk “Winters diner” onderweg. U krijgt dan van ons bericht hoe u kunt betalen en als dat is gedaan dan bent u van harte welkom in de bus. Let wel op, want we hebben maar beperkt plaats en vol is vol! Heeft u zich wel opgegeven en ook betaald en is de bus vol dan komt u op de wachtlijst (de BETAALdatum is bepalend voor de inschrijving ). Als u alsnog niet mee kunt krijgt u uw geld natuurlijk weer terug. Voor deze hele dagtocht betalen onze leden 55 euro en niet leden 65 euro. Dus schrijf u snel in en betaal liefst voor 15 november, dan bent u verzekerd van een hele gezellige dag.. Opgeven kan via de mail: Secretaris@seniorencuijk.nl

Sporten is gezond en al zeker voor de senioren!

Op maandagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur zouden wij graag wat nieuwe leden willen verwelkomen bij onze badmintonclub “ Het Raketje “. U bent van harte wjelkom om eens een kijkje te komen nemen .Meespelen mag natuurlijk meteen al , een extra racket is aanwezig . Op 5 september gaan wij weer gezellig gemengd dubbelen in de Laco sporthalDe Kwel. Informatie: jilisen@live.nl

Op 7 September gaan we in het Fort weer beginnen met tekenen, schilderen en kleuren onder begeleiding!

Wij zijn (vinden wij allemaal) een gezellig clubje , die op de woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur onder het genot van een kopje koffie / thee en vooral een praatje , relaxt bezig zijn .Mocht U belangstelling hebben , kom dan gerust eens een kijkje nemen. Teken en schilder materiaal is aanwezig. 

Houdt u van countrydansen of sluit u zich liever aan bij de Hippe Ouderen?

Kom dan eens vrijblijvend kijken en/of moedoen op:

Maandag 9.15 tot 10.15 uur: Dansen met de Hippe Ouderen, Mw.R.v.Iersel tel. 0485-314954

Maandag 10.30 tot 11.30 uur: Countrydansen, Mw.Greetje van Grinsven, tel. 0485-312957

Maandag 10.45 tot 12.45 uur: Countrydansen, Mw.J.Thijssen, tel. 0485-314075

Elke 2de donderdag van de maand is er dansen in ’t Fort, aanvang 19.00 uur, er wordt gedanst op diverse muziek, country, foxtrot, Engelse wals etc. Het is er altijd heel gezellig.

Elke 1ste zondag van de maand is er dansen voor 50 plus vanaf 13.00 uur in ’t Fort.

 

 

 
In het najaar starten we met wandelen, ipv fietsen.

Loopt u met ons mee, we wandelen een afstand van ongeveer 5 kilometer.Het vertrek is elke dinsdag om 13.30 uur vanaf ’t Fort. Na afloop drinken we gezellig een kop koffie/thee.

Iedereen is welkom, u hoeft zich niet aan te melden.
 

Elke maandag is er rikken, afwisselend in ’t Fort of in Cuijk Noord in de MFA de Valuwe.

Bovendien kan in de MFA ook gejokerd worden, als daar gerikt wordt

Men kan gewoon binnenlopen en meespelen na het betalen van € 1,– inschrijfgeld.

Klokslag 13.30 uur wordt er geloot aan welke tafel u meespeelt.

Iedereen is van harte welkom.

 

Elke 2de dinsdag van de maand is er in ’t Fort kienen van 14.00 tot 16.30 uur

Elke eerste vrijdag van de maand wordt er gekiend in de MFA, van 14.00 tot 16.30 uuer

U kunt gewoon binnenlopen, en hoeft zich niet aan te melden.

 

 

Iedere dinsdag in de MFA gaan we koersballen. U houdt van Jeu de Boules?

Dan is dit iets voor u! Aanvang 9.30 uur

 

 
Vanaf 5 april start het fietsen weer. Een groep vertrekt vanaf het Louis Jansenplein 13.30 uur
De tweede groep start vanaf ‘t Fort is om 13.30 uur. inlichtingen M.Willems 314416

 

 

 

 

Fotografie

Ons lid Marijke Veltmaat wil starten met het geven van een cursus fotografie. Marijke maakt ook de mooie foto’s die op de voorkant van ons blad staan. De cursus bestaat uit vijf lessen en men wordt op de hoogte gebracht van diverse “tips &tricks” omtrent het fotograferen. De cursus bestaat uit een vijftal lessen en start in september. Voor nadere informatie mail naar: fotografiecursus.marijke@gmail.com

CineTwins Malden

Op dinsdagmiddag 13 december 2022 om 15.45 uur draait voor u de film Hope, een eerlijk en gevoelig drama van regisseur Maria Sodahl, gebaseerd op haar eigen ervaringen. De film werd geselecteerd als de Noorse inzending voor beste internationale speelfilm bij de 93 Academy Awards. Wat gebeurt er met de liefde wanneer je nog maar drie maanden te leven hebt?

Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap keert Anja terug naar huis om Kerst te vieren. Daar wacht haar gezin op haar: partner en theaterregisseur Tomas, hun drie biologische kinderen en de drie kinderen uit Tomas’ eerste huwelijk. Maar vlak voor Kerst krijgen Anja en Tomas nieuws dat inslaat als een bom: Anja heeft een hersentumor en heeft niet lang meer te leven. Samen proberen ze een manier te vinden om dit nieuws te delen met hun familie.

In de tijd die volgt wordt de relatie tussen Anja en Tomas hevig op de proef gesteld.

Op dinsdagmiddag 10 januari 2023 om 15.45 uur wordt de film Eiffel vertoond, een romantisch en waar gebeurd verhaal over de liefde tussen twee mensen die de skyline van Parijs voor altijd heeft veranderd.
Na het succesvol afronden van de bouw aan het Vrijheidsbeeld ligt de wereld aan de voeten van ingenieur Gustave Eiffel. De Franse overheid vraagt hem om een spectaculair nieuw ontwerp te maken voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. Eiffel houdt zich echter liever bezig met een ander project. Alles verandert wanneer de grote liefde uit zijn verleden zijn pad kruist. De lang verloren en verboden passie tussen de twee inspireert Eiffel om de wereldberoemde Eiffeltoren te ontwerpen.

Het is verplicht vooraf te reserveren. Dit kan via telefoonnummer 024 – 6221346 of online via de website van CineTwins: www.cinetwins.nl

U krijgt korting op vertoon van uw KBO-pas, graag met pinpas betalen!

       De volgende dansavonden: