MFA
Rikken en joker: maandag 2-16-30 mei, aanvang 13.30 uur
Kienen: vrijdag 6 mei, aanvang 14 uur
Handwerken: iedere woensdag, aanvang 9.30 uur
Koersbal: iedere dinsdag, aanvang 10 uur
Bridgecursus: alleen voor cursisten op donderdagavond

‘t Fort:
Dansen: zondag 1 mei inloop 13.30 uur aanvang 14.00 uur
Rikken: maandag 9-23 mei. aanvang 13.30 uur
Kienen: Dinsdag 10 mei. aanvang 14 uur
Bridge: op donderdag 5-12-19-26 mei
Op maandag is het bridgen gestopt tot september
Tekenen: iedere woensdagmiddag aanvang 14 uur
Fietsen: vanaf 3 mei elke dinsdag Louis Jansen plein aanvang 13.30 uur vanaf het Fort 13.30 uur
Handwerkclub in het WOZOCO – gebouw Hof van Cuijk 1. Aanvang 14 uur
 

Het Doehuis Hier worden ook activiteiten georganiseerd, die voor onze senioren interessant kunnen zijn. Iedere woensdagmorgen is er een ouderensoos. Deze start om 9.30 uur en eindigt om 12 uur. Iedere eerste woensdag van de maand wordt dit gevolgd door een gezellig etentje. Dit wordt verzorgd door de eetclub. Mee eten kost 6 euro. Ook gaan we bekijken of we hier activiteiten kunnen organiseren. Wat vinden jullie bijvoorbeeld om hier te gaan klaverjassen of seniorentoneel? Laat het ons eens weten! info@seniorencuijk.nl

In de Nielt kan iedere dinsdagmorgen gegymd worden door 50 plussers. Aanvang 9.30 uur en eindigt om 10.30 uur. De organisatie ligt bij het SWOC. Er is nog plaats om mee te doen. Wilt u nadere informatie? Bel dan Lisette Wijdeveld 0623643715

 

Eerder zou Houston Alley komen optreden. Maar door gezondheidsproblemen hebben we voor vervanging moeten zorgen.

The Rocking Drifters zaterdag 21 mei in de MFA

 

Nu komen The Rocking Drifters. Zij treden met enige regelmaat op in het, bij de senioren bekende, hotel “Der Brabander” in Winterberg, alwaar zij met succes op dit soort dansavonden spelen. Ook zijn zij  graag geziene gasten in ’t Trefpunt in Eindhoven, alwaar bijna iedere week zo’n dansavond plaatsvind.

De entree bedraagt 7.50 euro. De kaartverkoop begint op maandag 2 mei in de MFA, echter alleen tijdens de openings uren.Reserveren kan nu al via info@seniorencuijk.nl

De volgende dansavonden:
24 september en 26 november.


Voorlichting
E-Bikes
Heerlijk er op uit met de elektrische fiets! Het is mooi weer, dus een ritje langs de Maas, de groene weiden, door de bossen en een terrasje tussendoor, dat is dan dé ideale dagbesteding.
Met een fikse snelheid veel kilometers maken. En dan opeens:
BOEM!!!
Er gebeuren veel ongelukken met de e-bike, vooral bij de groep senioren, maar dat zult u beslist al gehoord of gelezen hebben.
Voor “Senioren Cuijk” is dat een aanleiding geweest om contact te zoeken met de ANWB en te kijken of er een voorlichting omtrent het fietsen gegeven kan worden. De ANWB heeft hierop positief gereageerd. Men komt op woensdag 1 juni naar Cuijk om het een ander te vertellen over de gevaren en de mogelijke veiligheidsaspecten tijdens zo’n fietstocht.
Punten, die besproken gaan worden: aankoopadvies – welke motor – remmen – versnellingen – onderhoud – accu – veiligheid. We sluiten af met een vragenrondje.
De deelname is gratis!
1 Juni in Het Doehuis van 13.30 uur tot 16 uur
Opgeven voor vrijdag 27 mei via info@seniorencuijk.nl
 

We hebben weer een dagtocht georganiseerd op woensdag 15 juni. Het is een Poldertour door Flevoland geworden en varen op het IJsselmeer. Om deze dag voor meer mensen toegankelijk te maken, hebben we er dit jaar gekozen voor om hem iets in te korten. Op veler verzoek is de koffietafel vervangen door een diner in de middag. Op deze manier zijn we in de avond ook wat eerder thuis.
Zin in om mee te gaan? Opgeven kan door een briefje met uw naam, lidnr. en adres en het aantal personen in te leveren bij Karin van der Cruijsen, Looiersgaarde 9 in Cuijk en door het geld over te maken op het banknr. NL63RABO0128897953 tnv KBO Cuijk Centrum, onder vermelding van dagtocht, of door contant geld in de envelop. Deelname is pas definitief als het geld ontvangen is. Wij vragen voor de dagtocht een bijdrage van 55 euro voor leden en 65 euro voor niet leden. Als we dit bedrag voor 20 mei binnen hebben dan kunnen wij verder afspreken. We hebben wel een maximum aantal deelnemers, dus als we daar overheen gaan komt u op een wachtlijst te staan. U krijgt dan van ons een bericht. Dus wees er snel bij!

 

OP NAAR FILZMOOS!
Na de zeer succesvolle en gezellige reis naar Zuid Limburg kunt u in het najaar nog met ons mee naar Filzmoos in Oostenrijk.
Voor maar 759 euro heeft u een 8 daagse reis op basis van 2 pers en half pension met een luxe touringcar, een goede chauffeur, uitstekend gezelschap en mooie excursies. We overnachten in een gezellig familiehotel en gaan er alle dagen op uit. Enkele voorbeelden zijn: Papageno Gondelbahn, Sound of Musictour, bezoek aan een Schnappsbrennerei, Grossglockner tour, Krimmlerwatervallen en het mooiste dorpje van Oostenrijk Hallstatt. En natuurlijk een gezellige muziekavond.
Duur? Voor minder dan 100 euro per dag heeft u logies, ontbijt, diner, alle excursies en een gezellige groep mensen om u heen.
Voor informatie kunt u terecht bij Karin van der Cruijsen (0624897517) of Diny ten Haaf (0657231296) Opgeven graag voor 31mei dus wees er snel bij.
 

Land van Cuijk Kaarttoernooi 18 juni in MFA De Valuwe

Rikken – Jokeren – Bridge

 Na twee jaar stilstand, gaan we weer beginnen met ons grootscheeps kaartfestijn. U dient zich wel eerst op te geven via bovenstaand mailadres, want vol=vol!
Bridge: tijdens dit toernooi op 18 juni, zal er ook een bridgedrive gehouden worden voor de deelnemers, die de cursus bridge aan het volgen zijn. Zij zullen op de cursusavonden verder geïnformeerd worden.

Bridgecursus

Op verzoek van de cursisten, gaan we starten met deel twee van de cursus. Iedere donderdagavond om 19.30 in de MFA.

Samen met Stichting Welzijn Ouderen Cuijk, organiseren we in ’t Fort diverse activiteiten.

 

Houdt u van countrydansen of sluit u zich liever aan bij de Hippe Ouderen?

Kom dan eens vrijblijvend kijken en/of moedoen op:

Maandag 9.15 tot 10.15 uur: Dansen met de Hippe Ouderen, Mw.R.v.Iersel tel. 0485-314954

Maandag 10.30 tot 11.30 uur: Countrydansen, Mw.Greetje van Grinsven, tel. 0485-312957

Maandag 10.45 tot 12.45 uur: Countrydansen, Mw.J.Thijssen, tel. 0485-314075

Elke 2de donderdag van de maand is er dansen in ’t Fort, aanvang 19.00 uur, er wordt gedanst op diverse muziek, country, foxtrot, Engelse wals etc. Het is er altijd heel gezellig.

Elke 1ste zondag van de maand is er dansen voor 50 plus vanaf 13.00 uur in ’t Fort.

 

 

 
In het najaar starten we met wandelen, ipv fietsen.

Loopt u met ons mee, we wandelen een afstand van ongeveer 5 kilometer.Het vertrek is elke dinsdag om 13.30 uur vanaf ’t Fort. Na afloop drinken we gezellig een kop koffie/thee.

Iedereen is welkom, u hoeft zich niet aan te melden.
 

Elke maandag is er rikken, afwisselend in ’t Fort of in Cuijk Noord in de MFA de Valuwe.

Bovendien kan in de MFA ook gejokerd worden, als daar gerikt wordt

Men kan gewoon binnenlopen en meespelen na het betalen van € 1,– inschrijfgeld.

Klokslag 13.30 uur wordt er geloot aan welke tafel u meespeelt.

Iedereen is van harte welkom.

 

Elke 2de dinsdag van de maand is er in ’t Fort kienen van 14.00 tot 16.30 uur

Elke eerste vrijdag van de maand wordt er gekiend in de MFA, van 14.00 tot 16.30 uuer

U kunt gewoon binnenlopen, en hoeft zich niet aan te melden.

 

 

Iedere dinsdag in de MFA gaan we koersballen. U houdt van Jeu de Boules?

Dan is dit iets voor u! Aanvang 9.30 uur

 

 
Vanaf 5 april start het fietsen weer. Een groep vertrekt vanaf het Louis Jansenplein 12.30 uur
De tweede groep start vanaf ‘t Fort is om 13.15 uur. inlichtingen M.Willems 314416

 

 

 

 

IndustryPlus Cuijk
Graag informeren we jullie over een paar leuke specials die vanaf nu te reserveren zijn!

Als eerste hebben wij weer een paar mooie films ingepland voor de IndustryPlus voorstelling. Een filmmiddag speciaal voor de oudere generatie in Cuijk om op een rustig moment te genieten van een goede film, met een gratis kopje koffie/thee en iets lekkers. Meer informatie is te vinden: https://cuijk.industrybioscoop.nl/industryplus

19 & 20 mei en op 2 & 3 juni draaien we Downton Abbey: A New Era
16 & 17 juni draaien we Falling for Figaro
30 juni & 1 juli draaien we Elvis

En dan! Het wachten is voorbij! Na twee lange jaren treedt André Rieu weer op in zijn geboorteplaats Maastricht. Met trots presenteren wij een gloednieuw zomerconcert: Happy Days are Here Again! Op 27 & 28 augustus bij ons in de bioscoop te zien! Kaartjes zijn te koop via de website: https://cuijk.industrybioscoop.nl/andrerieu

Hopelijk zien wij u snel bij ons in de bioscoop!

Seniorenbios Malden

Bij Cine Twins kunt u in alle rust genieten van de mooiste films op het witte doek. Tijdens de film voorziet onze bediening u graag van een hapje en drankje naar uw wens.

De Seniorenbios biedt u nog andere voordelen:
– Een film aanbod dat speciaal wordt afgestemd voor onze seniorengasten. Dit in Samenwerking met een aantal leden van de KBO.
– Het volume in de zaal staat zachter dan bij een ‘normale’ voorstelling.
– Extra verlichting wanneer u de zaal betreedt en verlaat.

 Op dinsdagmiddag 14 juni 2022 om 15.45 uur wordt de film Hors Normes vertoond. Al meer dan twintig jaar runt Bruno een opvanghuis voor zwaar autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek leidt met zijn organisatie kansarme jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Er wordt prachtig gespeeld, zowel door de professionele als niet-professionele (autistische) acteurs.

Dinsdagmiddag 12 juli 2022 om 15.45 uur draait de film Nomadland. Wanneer Fern (een prachtige rol van Frances McDormand) tijdens de Grote Recessie haar baan, huis en al haar bezittingen kwijtraakt, besluit ze als hedendaagse nomade in een bestelwagen door het Amerikaanse Westen te trekken.

Het is verplicht vooraf te reserveren. Dit kan via telefoonnummer 024 – 6221346 of online via de website van CineTwins: www.cinetwins.nl

U krijgt korting op vertoon van uw KBO-pas, graag met pinpas betalen!

       De volgende dansavonden: