Dansen zondag 5 februari in't Fort gaat niet door

De eerste dansmiddag is zondag 5 maart in 't Fort

WANDELEN BIJ SENIOREN CUIJK.
Wist u dat bij "Senioren Cuijk" iedere dinsdagmiddag gewandeld wordt? We vertrekken om 13.30 uur vanaf 't Fort en wandelen gezellig babbelend ca 5 km. We sluiten de wandeling af met een kopje koffie of thee. We zien u graag bij het vertrek en als u meer wilt weten, kunt u nadere inlichtingen krijgen via: Maria Willems mbmwillems@outlook.com 

Agenda:

Activiteiten 2023

Rikken: ‘t Fort, aanvang 13.30 uur
2, 16, en 30 januari – 13, 20 en 27 februari – 13 en 27 maart – 10 en 24 april - 8 en 22 mei - 5 en 19 juni
Rikken: MFA, aanvang 13.30 uur, tevens gelegenheid om te jokeren
9 en 23 januari – 6 februari – 6 en 20 maart – 3 en 17 april – 1, 15 en29 mei - 12 en 26 juni

Kienen: MFA, aanvang 14 uur deze maand vrijdag 13 januari aanvang 14 uur.
We blijven voorlopig doorgaan op deze locatie.
Kienen: ‘t Fort, iedere 2e dinsdag van de maand, aanvang 14 uur.

Koersbal: MFA, Iedere dinsdag van 10 tot 12 uur.

Bridge: MFA, iedere donderdagavond van 19.30 uur tot 22.30 uur, reserveren via: koosjemannem@gmail.com
Bridge: ’t Fort op donderdagmiddag aanvang 13.30 uur.

Handwerken: elke maandag vanaf 13.30 in Wozoco gebouw in Hof van Cuijk en elke woensdag vanaf 9.30 in de MFA.

Dansen: ’t Fort, iedere 1e zondag van de maand, o.l.v. een dj, aanvang 13.30 uur.

Het Doehuis: ouderensoos, elke woensdag van 9.30 tot 12 uur.

Tekenen, schilderen en kleuren: ‘t Fort, woensdagmiddag van 14 uur tot 16 uur. Teken en schildermateriaal is aanwezig.

Badminton: maandagmiddag van 14 uur tot 16 uur in De Kwel. Informatie: jilisen@live.nl

Fietsen: iedere dinsdag. Vertrek om 13.30 uur vanaf het Louis Janssenplein en ‘t Fort. Een maal per maand wordt er een grote tocht gefietst en dan vertrekt men om 10 uur. Inlichtingen: mbmwillems@outlook.com

De Nielt Inloopmiddag: iedere donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur, sjoelen, koersbal, kaarten en gezellig samenzijn.

Wandelen: iedere dinsdag om 13.30 uur. Vertrek vanaf 't Fort

Cuijk Ontmoet - In Het Doehuis
Iedere 2e dinsdag van de maand van 10 tot 12 uur, gratis toegang, thee of koffie op eigen rekening

Tafeltennis: Vanaf woensdag 4 januari: tafeltennissen in gymzaal school "De Wingerd", van 14 tot 16 uur. (eigen ingang)
 


Vakantieliefhebbers.
Voor de reislustigen onder ons die liever niet alleen op vakantie gaan hebben we in Mei een 5 daagse reis voor u in de aanbieding. Wees er nel bij, want de inschrijving moet liefst voor 1 febr al binnen zijn en we zitten bijna vol. We gaan dit jaar naar Assen in hotel De Bonte Wever. We hebben leuke excursies voor u in petto , maar vooral veel gezelligheid en goed gezelschap. Info kunt u opvragen bij Karin van der Cruijsen via mail Cvandercruijsen@live.nl of via telnr 06-24897517. Deze reis is erg geschikt voor mensen die houden van een rustiger tempo en hier en daar even een steuntje nodig hebben. Rollators zijn welkom. Wel zelf in en uit de bus kunnen stappen en verder zelfstandig kunnen zijn. U hoeft niet perse lid te zijn van Senioren Cuijk of een KBO. U mag altijd iemand meevragen om u te helpen.
In September hebben we ook nog een 8 daagse reis naar Thuringen, ook hier zijn nog plaatsen beschikbaar. Informeer gerust.
Groetjes Karin en Diny

 
Jeu de boules
Nu alles weer in zijn normale ritme gaat komen, heeft het bestuur besloten om te kijken of we weer met jeu de boules kunnen gaan starten. Daarom wordt er in de jeu de boules hal van Amicale op vrijdag 27 januari een inloopochtend gehouden van 10 tot 12 uur. Mocht er belangstelling zijn, dan is het de bedoeling om weer maandelijks een balletje te gaan gooien. Ballen zijn aanwezig en u vindt de banen van Amicale bij de kinderboerderij op De Galberg. Informatie: info@seniorencuijk.nl

<

Tafeltennis voor senioren vanaf 4 januari 2023
Met OldStars tafeltennis biedt het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met de Nederlandse Tafeltennisbond een aangepaste spelvorm aan voor tafeltennis op latere leeftijd. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 60+. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier willen bewegen en deel uit willen maken van een sociale, gezellige groep. Tafeltennis is een heel laagdrempelige sport die tot op hoge leeftijd en ook door minder validen beoefend kan worden. Tafeltennis is geen ‘contactsport’ en is de belasting van het lichaam relatief laag. De Nederlandse Tafeltennisbond is een partner voor het Ouderenfonds. Het Ouderenfonds en de NTTB zijn met deze spelvorm gestart bij enkele pilotverenigingen in Nederland en het bleek een doorslaand succes te zijn!“Senioren Cuijk”is door TTV Cevelum, de tafeltennisvereniging in Cuijk, benaderd om hier in te participeren. Het gezond ouder worden en het bevorderen van de sociale contacten zijn ook doelstellingen van de seniorenvereniging! Zij kunnen dan ook dit mooie initiatief alleen maar ondersteunen. U hoeft geen bijzondere zaken aan te schaffen. Sportkleding (of licht dragende vrije tijdskleding) en een paar sportschoenen zijn voldoende. De overige zaken, zoals tafeltennisbatjes en balletjes zijn aanwezig. Loop gerust even binnen en laat u zich informeren.
Wanneer: iedere woensdag vanaf 4 januari van 14 tot 16 uur Plaats: Havikhorst 24 (de gymzaal bij de school “De Wingerd” let op: eigen ingang)
Informatie: 0610812301 of wim.burgt@gmail.com

span style=”color: #ff0000;”> 

 

Sporten is gezond en al zeker voor de senioren!

Op maandagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur zouden wij graag wat nieuwe leden willen verwelkomen bij onze badmintonclub “ Het Raketje “. U bent van harte wjelkom om eens een kijkje te komen nemen .Meespelen mag natuurlijk meteen al , een extra racket is aanwezig . Op 5 september gaan wij weer gezellig gemengd dubbelen in de Laco sporthalDe Kwel. Informatie: jilisen@live.nl

Tekenen en schilderen

Wij zijn (vinden wij allemaal) een gezellig clubje , die op de woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur onder het genot van een kopje koffie / thee en vooral een praatje , relaxt bezig zijn .Mocht U belangstelling hebben , kom dan gerust eens een kijkje nemen. Teken en schilder materiaal is aanwezig. 

Houdt u van countrydansen of sluit u zich liever aan bij de Hippe Ouderen?

Kom dan eens vrijblijvend kijken en/of moedoen op:

Maandag 9.15 tot 10.15 uur: Dansen met de Hippe Ouderen, Mw.R.v.Iersel tel. 0485-314954

Maandag 10.30 tot 11.30 uur: Countrydansen, Mw.Greetje van Grinsven, tel. 0485-312957

Maandag 10.45 tot 12.45 uur: Countrydansen, Mw.J.Thijssen, tel. 0485-314075

Elke 2de donderdag van de maand is er dansen in ’t Fort, aanvang 19.00 uur, er wordt gedanst op diverse muziek, country, foxtrot, Engelse wals etc. Het is er altijd heel gezellig.

Elke 1ste zondag van de maand is er dansen voor 50 plus vanaf 13.00 uur in ’t Fort.

 

 

 
In het najaar starten we met wandelen, ipv fietsen.

Loopt u met ons mee, we wandelen een afstand van ongeveer 5 kilometer.Het vertrek is elke dinsdag om 13.30 uur vanaf ’t Fort. Na afloop drinken we gezellig een kop koffie/thee.

Iedereen is welkom, u hoeft zich niet aan te melden.
 

Elke maandag is er rikken, afwisselend in ’t Fort of in Cuijk Noord in de MFA de Valuwe.

Bovendien kan in de MFA ook gejokerd worden, als daar gerikt wordt

Men kan gewoon binnenlopen en meespelen na het betalen van € 1,– inschrijfgeld.

Klokslag 13.30 uur wordt er geloot aan welke tafel u meespeelt.

Iedereen is van harte welkom.

 

Elke 2de dinsdag van de maand is er in ’t Fort kienen van 14.00 tot 16.30 uur

Elke eerste vrijdag van de maand wordt er gekiend in de MFA, van 14.00 tot 16.30 uuer

U kunt gewoon binnenlopen, en hoeft zich niet aan te melden.

 

 

Iedere dinsdag in de MFA gaan we koersballen. U houdt van Jeu de Boules?

Dan is dit iets voor u! Aanvang 9.30 uur

 

 
Vanaf 5 april start het fietsen weer. Een groep vertrekt vanaf het Louis Jansenplein 13.30 uur
De tweede groep start vanaf ‘t Fort is om 13.30 uur. inlichtingen M.Willems 314416

 

 

 

 

Fotografie

Ons lid Marijke Veltmaat wil starten met het geven van een cursus fotografie. Marijke maakt ook de mooie foto’s die op de voorkant van ons blad staan. De cursus bestaat uit vijf lessen en men wordt op de hoogte gebracht van diverse “tips &tricks” omtrent het fotograferen. De cursus bestaat uit een vijftal lessen en start in september. Voor nadere informatie mail naar: fotografiecursus.marijke@gmail.com

CineTwins Malden
 
SeniorenBios

Cine Twins verwelkomt u graag tijdens de volgende voorstellingen

ZEE VAN TIJD – DI 14 FEBRUARI 15:45
Drama
Het jonge koppel Lucas en Johanna zeilt in de jaren ’80 met hun zoontje Kai de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Midden op de Atlantische Oceaan verandert alles, wanneer de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid wordt. Het abrupte einde van de reis is het begin van innerlijke strijd. In hun wanhopige pogingen om overeind te blijven, drijven de twee steeds verder uit elkaar. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden elkaar weer en blijkt dat de tijd zeker niet alle wonden heeft geheeld.
De film begint om 15.45 uur en op vertoon van uw KBO-lidmaatschapskaart geldt een gereduceerd tarief. Het is noodzakelijk tevoren te reserveren (gratis); telefonisch via het nummer 024 – 622 13 46 of via internet www.cinetwins.nl). Het adres van Cine Twins is Kerkplein 2b, 6581 AC Malden. In de buurt is volop parkeergelegenheid en de bus (lijn 83) stopt vlakbij.

KING RICHARD– DI 14 MAART 15:45
Drama
Richard Williams is vastbesloten om met behulp van onconventionele methodes van zijn dochters Venus en Serena Williams wereldberoemde tennissterren te maken.

Omdat de kaartverkoop bij de seniorenbios trager gaat dan normaal, zouden we u willen vragen uw KBO pas klaar te houden en de kaarten ruim van te voren af te halen, zodat de film op tijd kan beginnen. Bedankt voor uw begrip.

       De volgende dansavonden: