18 maart 2022

Vrijwilligers gevraagd SWOC

Vrijwilligers gevraagd voor de Welzijnsbezoeken SWOC

Stichting Welzijn Ouderen Cuijk (SWOC) zoekt met spoed vrijwilligers voor de dienst Welzijnsbezoeken: de vrijwilliger bezoekt inwoners van de gemeente Cuijk die net 75 of 80 jaar zijn geworden. Samen met deze inwoner doorloop je op basis van anonimiteit een vragenlijst. Daarnaast informeert de vrijwilliger de betrokkene over wonen, welzijn en zorg en heeft de vrijwilliger eveneens een signalerende functie. De vrijwilliger gaat op huisbezoek bij de 75of 80 jarige.

Jij als vrijwilliger krijgt een gedegen scholing om goed voorbereid te zijn op de bezoeken aan de nieuwe 75 en 80 jarigen. Het doel van zo’n bezoek is om de 75 en 80 jarigen te informeren wat er mogelijk is indien zij te maken krijgen met mobiliteits- of gezondheidsproblemen, het verlies van de partner, het kleiner worden van zijn/haar sociale netwerk etc. In overleg met de inwoner wordt besproken of en zo ja, welke ondersteuning wenselijk is.

Heb je belangstelling? Meld je dan aan bij Thea Martens Sociaal werker Sociom. E-mail:theamartens@sociom.nl of via 06-82354938