27 december 2022

Hallo vakantiegangers

Hallo vakantiegangers,

Het heeft even geduurd, maar we hebben nu het programma van de 5 en de 8 daagse reis binnen. We gaan het nog even goed nakijken en dan wordt het definitieve programma op 11 januari in de MFA aan jullie gepresenteerd. We beginnen dan om 10.00 uur voor de 5 daagse reis en om 11.30 voor de 8 daagse reis. Dan kan iedereen kiezen naar welke presentatie ze willen komen. We hebben ook geinformeerd bij ’t Fort maar die hadden geen plaats voor ons zodat we toch moesten uitwijken naar de MFA. We proberen het echt te wisselen tussen beide buurthuizen, maar dat was dit jaar niet mogelijk.
We gaan dit jaar naar de Bonte Wever in Assen van 8 t/m 12 mei. Dit is een 4 sterren hotel met All Inclusief service. Dus geen drankjes afrekenen in de avonden en we mogen onze lunch in het hotel al klaarmaken. We kunnen er ook lekker zwemmen, fitnessen of naar de sauna. Voor de liefhebbers kunnen we ook nog een bowlingbal laten rollen. Ook is er blijkbaar animatie in de avonden.
Als uitstapjes gaan we met het voetveer naar Deventer om daar rond te neuzen, gaan we met de gidsen door vesting Bourtange lopen, krijgen we een rondleiding op een grote scheepswerf, gaan we kijken hoe het leven was voor de Hunebed bouwers, in Veenhuizen gaan we het gevangenismuseum bezoeken ( dus die nog iets op zijn kerfstok heeft moet oppassen…) en gaan we nog kijken of er veel zieke zeehondjes zijn in Pieterburen. Uiteraard ontbreekt het afscheidsdiner niet.

De prijs die ons is doorgegeven is 559 euro pp voor een 2 persoonskamer. En de eenpersoonstoeslag is 130 euro. Alle kamers hebben 2 losse eenpersoons boxspring bedden van 0.90 bij 2.10 dus misschien toch te overwegen om met 2 personen een kamer te delen om zo toch iets voordeliger uit te kunnen komen.
Ook het aantal beschikbare 1 persoonskamers is redelijk beperkt helaas.
De inschrijfdatum is ook al snel nl voor 1 febr dus we moeten snel beslissen dit jaar.
De 8 daagse reis is van 16 t/m 23 sept en gaat naar Oberhof in Thüringen. Dit is een 3 sterren hotel op een heel mooi uitzichtpunt. Ook hier weer een mooi programma. We gaan wandelen in de boomtoppen, een slot bezoeken, een ritje maken met de Thüringen Waldbahn, naar een grot,een dagje in Erfurt, naar een Planetarium en Weimar,en naar Suhl en een wapenmuseum. Dit jaar ook wat meer vrije tijd dus lekker genieten. Op de laatste dag weer het gezellige afscheidsdiner.
Deze reis kost 779 euro pp voor 2 persoonskamer en toeslag 1 pers kamer is 165.00 euro. Ook hier weer beperkt beschikbaar. Inschrijven kan tot 1 juni 2023.
Iedereen heeft vast al gemerkt dat alles duurder is geworden en dat is helaas voor onze reizen niet anders. We krijgen er echter een mooie reis en veel service voor terug.
Ook nu weer de waarschuwing dat we 2 verschillende groepen willen bereiken. De 5 daagse is voor de mensen die heel graag op vakantie willen, maar net wat meer rust nodig hebben en waar het tempo duidelijk is aangepast en de 8 daagse is echt voor de mensen die goed vooruit kunnen en een hoger tempo kunnen verwerken. Bij de 8 daagse zijn ook wat dingen die voor mensen met een rollator net iets minder geschikt zijn.

Als deze reizen weer net zoveel plezier geven als de laatste reizen dan worden het weer super vakanties. We merken dat er tijdens de reizen ook vriendschappen ontstaan en dat ze zorgen voor veel napret. Als lunchafspraken en zelfs een heuse filmavond.
Als we alle info definitief en op tijd hebben sturen we die nog door dus kunnen jullie alvast voorbereid naar de presentatie komen anders is tijdens de presentatie alle info aanwezig..