13 mei 2022

Hoe fit en gezond bent u?

Hoe fit en gezond bent u?
Cuijk, 2 mei 2022 – Bewegen is gezond. Maar wat is nu precies gezond zijn? En hoe fit bent u eigenlijk? Cuijk Beweegt organiseert samen met lokale partners een fitheidstest voor 55 plussers uit de wijk De Valuwe in Cuijk. De fitheidstest vindt plaats op donderdag 16 en donderdag 23 juni in de MFA De Valuwe in de wijk De Valuwe.

Aan de hand van deze fitheidstesten wordt de conditie, spierkracht, balans en flexibiliteit gemeten. Net als de BMI, bloedruk en de bloedglucose. “We willen dat iedereen in Cuijk gezond en actief is. Daar helpen we vanuit Cuijk Beweegt bij. We stimuleren inwoners naar beweegactiviteiten bij hun in de buurt. Zo hopen we dat we nog meer mensen in Cuijk in beweging krijgen”, aldus beweegcoach Luc (Cuijk Beweegt). Na afloop van de fitheidstest bespreekt een medewerker van de GGD de resultaten door en ontvangen alle deelnemers een persoonlijk advies. Deelnemers worden op weg geholpen naar een gezondere levensstijl of beweegactiviteit in de buurt.

De test wordt georganiseerd op donderdag 16 juni en donderdag 23 juni van 12.30 tot 17.30 uur (middag-shift) en 18.00 tot 21.00 uur (avond-shift) in de MFA De Valuwe in Cuijk. De fitheidtest duurt ongeveer 75 minuten en is op uitnodiging. Per onderdeel worden de deelnemers begeleidt door een lokale professional. Hiervoor zullen aanwezig zijn: Fysiotherapie de Valuwe, diëtiste Mariel Kranenbroek, Apotheek Cuijk en Sociom.

Alle 55 plussers uit de wijk De Valuwe krijgen in aanloop van de Fitheidstest een uitnodiging van de gemeente om gratis mee te doen. Zij hebben tot 2 juni de kans om zich in te schrijven. “We hebben plek voor ongeveer 120 deelnemers verdeeld over twee dagen, zodat we een zo uitgebreid en persoonlijk mogelijke test willen aanbieden. Zo hebben we voldoende aandacht voor de deelnemers én krijgen ze advies op maat.”

Heeft u nog meer vragen? Dan kunt u terecht bij een van de beweegcoaches van Cuijk Beweegt via info@cuijkbeweegt.nl of neem contact op met Reyhan Conka van het Sociom op haar mailadres reyhanconka@sociom.nl